Total Pageviews

Wednesday, July 11, 2012

Hormati la sesama sendiri

assalamualaikum

aku hari ni nak cakap pasal segelintir rakyat Malaysia yang tidak tahu menghormati orang lain..
Pagi tadi aku buka saja FB ada seorang sahabat aku buat status yang bapak ade orang panggil anjing oleh orang melakukan demontrasi..

Bapak die nie polis, so kita sebagai rakyat yang bertamadun patut meghormati la kerja mereka jangan la kita mencaci mereka kerana mereka hanya menjalan tugas mereka.. Tidak kira la kita sokong Parti mana pun tapi kita harus menghormati org lain..cuba la kalo kita bayang kan ibu bapa kita sendiri dipanggil begitu bagaimana perasaan kita..sudah kita marah bukan..so kalo kita nak orang lain hormati kita ,kita kena hormati orang lain.. Aku tulis nie bukan aq nak cakap tidak boleh berdemontrasi tapi cara kita berdemontrasi tu kena  betul..Ini sampai mengeluarkan kata kesat apa kebenda nye..

Bagaimana Malaysia nak maju kalo kita sendiri x menghormati sesama kita sendiri..tidak kira la PArti UMNO ke PKR ke pegang tapi kalo pemikiran kita sendiri tidak bertamadun sama juga jadi nye..
Kita buat la sesuatu perkara tuh dengan berfikir dan berhati-hati supaya tidak menyinggung perasaan org lain..

Hormati la semasa sendiri tidak kira berlainan bangsa pun..Malaysia negara yang aman..Jangan la kita kucar kacir kan..
Baru la malaysia boleh maju.. Malaysia BOleh :)

Bye~~

Asus Infinity 700t

Hari ini Asus Malaysia sudah mengeluar brochure tentang asus infinity 700t (4rd generation Asus Transfomer)
Harga yang di tawarkan adalah rm 2199 untuk 32gb and 25++ untuk 64 gb..
Tablet ini mempunyai screen 1920 x 1200 full HD..mmg terbaik la gambar die..hampir menandingi New ipad. Kelebihan tablet ini adelah didatangkan sekali dengan keybord dock yang boleh memanjang jangka hayat bateri and memudahkan kita untuk menaip..




Sekarang ini aq hanya perlu tunggu Galaxy note 10.1 je keluar..baru aq buat keputusan antara 2 tablet nie..
ok bye ~~~



Wednesday, July 4, 2012

Madu pintar

Madu memang terkenal dengan keberkesanan nye sejak dari zaman dahulu lg..hari aq nak cerita pasal madu pintar. 
Aku mula-mula tidak tahu pasal ada madu ini, satu hari tu member aq mesej nak x madu nie..sbb die duduk kota tinggi..madu nie mmg produce kat sane..so member aq pun bagi tahu ape kelebihan die..mmg byk la kelebihan madu nie..lebih2 lg untuk otak..sekarang ini aku makan p baru sehari la..mana tahu nie boleh aq skor 4 flat balik dalam exam..baru best..hehehe..

Tapi sume tuh datang daripada ALLAH SWT..kita hanya berusaha..ALLAH SWT yang menentukannya.. 

ok bye~~