Total Pageviews

Sunday, July 24, 2011

harimau malaya suka kejutan!!

semalam aq tengok harimau malaya lawan singapura..
mula2 jew start game da gol..ingat mmg da ade peluang tok menang jew..
lepas tuh aq balik balik dari solat magrib aq tgk da ade 3-1..
aduiii cam nie malaysia dalam aty aq..
p minit kebrapa malaysia dapat gol..da bersorak da..4-2..
kebetulan aq tahlil lak aq ngan family aq baru nak gerak g tahlil kat bawah tiba2 dengan bunyi hon..
malaysia gol lg dalam mase selang 2 minit..berlari aq satu keluarga g tgk..hahaha..
akhir sekali singapura 5 malaysia 3..ok la tuh..x delah susah dengan bukit jalil t..
aq harap malaysia lepas kelayakkan pusingan kedua nie..
tunggu jelah singa masuk kandang harimau..
mesty harimau menag nye..hahaha
MALAYSIA BOLEH!!!!

minggu yang memeningkan

adoiii...
minggu nie aq penuh ngan exam..exam pertama aq di mmu..
exam tuh aq x kisah p ble nak blaja time exam tuh aq kisah..
aq nie jenis malas sket..
tuh result aq x seberapa..haha..
aq just nak meluahkan perasaan jew..
k la bye..

Friday, July 15, 2011

pukul 3.30 pg!!!

kalo korang bace title nie mesty korang ingat nie cite antukan...
x de lah..pukul 3.30 pg tuh mase ibu aq kejut aq soh tolong de kat kedai makan..
mmg liat la nak bgon tuh.
p sbb nak mencari rezeki aq bgon..
kalo nak dipikirkan ibu lg penat..aq tolong ibu aq sabtu ahad jew..
p ibu aq wat setiap ari ngan ayah aq..mesty dorang letih..
aq pulak jenis yg lewat tito..
mmg sejam jew la aq tito pastu tros bgon..pastu tito la lek dalam kol 10 kew sampai ke petang..
p ari nie aq x tito..hehe..aq potong rambut baru lg..stail mohawk pastu ade line tepi..hehehe..
nasihat aq..bantu la ibubapa kita kerana mereka cari rezeki untuk korang gakk..x yh mls..
mesty bantu...

selamat beramal..

upu da kuar

sebenar nye benda nie yang aq impikan spanjang aq belajar di matrikulasi..
aq dapat uum kos ijazah perakaunan (sistem maklumat) dengan kepujian..
seronok nye impian aq tercapai..
p aq x boleh pergi sbb aq da belajar di mmu atas tajaan telekom malaysia..
lagipon same jew.
aq x kisah..
p kekasih aq dapat di unimas serawak..lg jauh..
aq x kisah p mesty aq rndu die..
syg jgn risau syg belajar jew..
org sentiasa ngan syg..hehe..


kepada kawan2 yang lain..aq ucapkan tahniah kat korang...

Wednesday, July 13, 2011

seni mempertahankan diri

assalamualaikum..

korang semua mesty pernah dengarkan pasal seni mempertahankan diri..
contohnye

taekwondo
judo
karate

yang aq nk nak cite skunk nie pasal silat melayu asli..
silat cekak hanafi...
aq baru belajar 6 minggu baru peringkat asas..nie baru lepas latihan la nie..hehehe
bagi aq silat melayu nie adalah yang terbaik..sebelum aq lupe aq belajar silat kat mmu cyber..
silat cakak hanafi amat simple..x de kuda-kuda..x de bunga..dan yang paling best hanya perlu berdiri tegak jew..simplekan..

aq arap silat melayu nie ley kekal kat orang-orang melayu..sapa lagi nak belajar silat kita kalo bukan kita..kalo nak belajar martial art lain boleh tapi bak kate orang tua..makan la apa yang ade kat atas meja dulu baru makan pencuci mulut yang lain(ayat jurulatih aq nie)..

ok la kalo korang nak compare ngan martal lain seeloknya korang cube dulu silat melayu asli nie..x rugi pown..untuk kebaikan korang jugak..

ok la da penat da nak tito..gud nite..

Tuesday, July 12, 2011

anime??best kew??

anime filem animasi jepun..jepun mmg popular ngan benda2 tuh..aq paling skew anime naruto and fairy tail..
mmg peminat setia la..
nie yang aq taw la pasal anime:
Lain-lain biasanya ditakrifkan sebagai animasi yang berasal dari Jepun,Sebutan singkatan dalam bahasa Jepun "animasi", disebut [anime] (mendengar) dalam bahasa Jepun, tetapi biasanya / ænɨmeɪ / (mendengar) atau / ɑnimeɪ / dalam bahasa Inggeris.) Takrif kadang-kadang berubah bergantung kepada konteks.Di negara-negara berbahasa Inggeris, anime juga disebut sebagai "animasi Jepun".
Walaupun animasi Jepun terawal yang diketahui tarikh 1917, dan banyak kartunJepun asal yang dihasilkan dalam dekad berikutnya, gaya anime ciri-ciri yang majupada tahun 1960-an terutamanya dengan kerja Osamu Tezuka dan menjadi terkenal di luar Jepun pada tahun 1980-an .
Lain-lain, seperti manga, mempunyai penonton yang besar di Jepun dan pengiktirafandi seluruh dunia. Pengedar boleh melepaskan anime melalui siaran televisyen, terusuntuk video, atau theatrically, serta sebagai talian.
Kedua-dua tangan yang ditarik dan-animasi anime komputer wujud. Ia digunakan dalamsiri televisyen, filem, video, permainan video, iklan, dan siaran berasaskan internet, danmewakili kebanyakan, jika tidak semua, genre fiksyen. Sebagai pasaran untuk animeyang meningkat di Jepun, ia juga mendapatkan populariti di Timur dan Asia Tenggara.Lain-lain sedang popular di kawasan-kawasan yang berlainan di seluruh dunia.

pada sape yang nak tgk anime kew ley tgk kat link nie:

mangareader.net            
watchanimeon.com        


                                                         naruto shippuden


                                                       fairy tail

maksud 'mid-term' bg aq..

mid term..brape ramai kalo budak dgr perkataan tuh dari mulut lecture korang,korang mesty mengeluh..haha..kalo aq lak wat wat x kisah jew..bg aq beda nie cam x de papew pown..mid term bukan susah pown(berlagaknye)..haha..
x de lah bg aq sume benda kita kne la tenang..x leyh mengeluh..kalo kita mengeluh cam mane kita nak berjaya..
cam belum masuk perang da ngalah..mesty leyh wat nye,,ulang kaji sket..
ulangkaji pown kne smart oo bukan stdy bodoh..haha

k la aq ucap selamat bejaya kepada kawan2 aq..
assalammualaikum

gempak sial!!!

aq bru lepas tgk transformer dark of the moon kat dalam bilik..mesty terkejutkan..baru berapa ditayangkan aq da tgk..aq da download cite nie lepas 5 ari ditayangkan cume x de mase jew nak tgk..bese la pelajar cyber..hehe..serius cite tuh terbaik..dengan kete die sume cun-cun..
Patut la org beratur nak tgk cite tuh kat wayang..aq mls nak g wayang..dok bilik mkn burger tgk transformer..hehe..
mmg filem yang terbaik..

nie aq nak tnggu harry potter and the deathly hallows..haha
tgk jgn x tgk aw..

tarikh yg ditunggu-tunggu!!!!

15 julai tepat pada pukul 12 tgh ari keputusan UPU akan diumumkan..mesty budak2 matrik,stpm n yg seangkatan dengn nye x sabar nak tahu dorang lanjutkan pelajaran kat mane..aq dulu budak matrik sbb tuh aq taw..hehe..

aq harap semua kawan2 aq dapat tempat yg di inginkan..baru selesa belajar..
aq dulu impian nak masuk uum semasa kat matrik p lepas aq abis matrik aq dapa tawaran biasiswa dengan yayasan telekom malaysia untuk sambung belajar kat mmu..mmg beza gila la ngan impian aq..
p x pew la org da nak support aq blaja terima jew la..
lagi satu sebab umah aq dekat..umah kekasih aq pown dekat..hehe..
s0 skunk nie aq blaja kat mmu amik bachelor of accounting(honour)..x de beza pown..dua-dua tempat diiktiraf MIA..sape nak amik jadi accountant tuh tahu la..hahaha..

sape-sape yg nak cek nanti msok la laman web kt bawah nie..
http://upu.mohe.gov.my/

m0tor mane Eh??

aq pown x tahu la sejak bila aq nak minat moto yg jenis scrambler nie..aq ingat nak angkat cash dalam bulan 10 0 11 nie..p aq pown kdg2 pening yg mane satu nak angkat..
moto pilihan aq:
demak d-moto 250cc
kawasaki klx 150s

bapak aq soh aq amik kawasaki sbb die kate lg tahan p aq cam minat kat demak nie sbb 250cc..
aq pown x tahu mane yg best..for information moto demak nie kuar bulan 8 atau 9 nie..
tuh la aq nak beli antara bulan 10 sbb nak dgr komen dari otai2 scrambler pasal moto nie.
bawah nie ade gambar 2 moto nie..
tgk2 la yew..
                                                              nie d-moto 250cc
                                                            
                                                                 nie moto klx 150s

Monday, July 11, 2011

Nie la bru nak tahu blogging..

assalammualaikum..name aq farid..aq sebenarnya malas nak wat blog nie..p member aq kate best buat blog..die kate ley wat ble tgh boring..aq pown byk melepak atas katil jew kat mmu nie,malas keluar..untuk pengetahuan korang aq study degree in accounting kat mmu..k la nie la first post aq..haha..

aq arap korang enjoy la bace cite aq..komen la sket..hehe

sok aq update pasal motosikal kegemaran aq (kalo ade mase)..
aq mmg skew moto-moto nie..hahaha